House of Writing   Montrichier, Switzerland (2012 - 2013)    
       
     
HOW_2.png
       
     
     
       
     
      
       
     
HOW_5.png
       
     
HOW_6.png
       
     
HOW_7.png
       
     
HOW_8.png
       
     
  blank studio was invited to participate in this competition to design of a small residence or cabin to promote and encourage literary creativity. The residence is  suspended high above the ground by cables from an existing, open-weave concrete canopy to afford views to the Alps, the lake, and the surrounding countryside of western Switzerland. The dwelling would be for short-term stays, anywhere from one month to one year, giving the writer full access to the large adjacent library, auditorium, exhibition areas, and communal dining.     The proposal is a lean, glassy structure that is divided into three levels. The lowest level is for entry, food preparation and dining, and for entertaining guests. The center of the building is an open, thoughtful space, bordered by stairs that access the sleeping area on the next level, and ascend to the uppermost level where the writer's loft is located, affording prominent, elevated views of the countryside. Internally, the residence is lined with bleached birch wood on the walls and ceilings, and black-stained oak for the floors and stairs. To respond to the existing buildings use of white concrete, we propose wrapping the building in a satin-etched, translucent glass and satin-finished, stainless steel to softly collect and disperse the available daylight.         Client: Fondation Jan Michalski pour l’Ecriture et la Litterature    Status: Invited Competition complete 2013    Project Team:   Dani Hill, Connor Bingham
       
     
 House of Writing   Montrichier, Switzerland (2012 - 2013)    
       
     

House of Writing

Montrichier, Switzerland (2012 - 2013)

 

HOW_2.png
       
     
     
       
     

 

 

      
       
     

 

 

HOW_5.png
       
     
HOW_6.png
       
     
HOW_7.png
       
     
HOW_8.png
       
     
  blank studio was invited to participate in this competition to design of a small residence or cabin to promote and encourage literary creativity. The residence is  suspended high above the ground by cables from an existing, open-weave concrete canopy to afford views to the Alps, the lake, and the surrounding countryside of western Switzerland. The dwelling would be for short-term stays, anywhere from one month to one year, giving the writer full access to the large adjacent library, auditorium, exhibition areas, and communal dining.     The proposal is a lean, glassy structure that is divided into three levels. The lowest level is for entry, food preparation and dining, and for entertaining guests. The center of the building is an open, thoughtful space, bordered by stairs that access the sleeping area on the next level, and ascend to the uppermost level where the writer's loft is located, affording prominent, elevated views of the countryside. Internally, the residence is lined with bleached birch wood on the walls and ceilings, and black-stained oak for the floors and stairs. To respond to the existing buildings use of white concrete, we propose wrapping the building in a satin-etched, translucent glass and satin-finished, stainless steel to softly collect and disperse the available daylight.         Client: Fondation Jan Michalski pour l’Ecriture et la Litterature    Status: Invited Competition complete 2013    Project Team:   Dani Hill, Connor Bingham
       
     

blank studio was invited to participate in this competition to design of a small residence or cabin to promote and encourage literary creativity. The residence is  suspended high above the ground by cables from an existing, open-weave concrete canopy to afford views to the Alps, the lake, and the surrounding countryside of western Switzerland. The dwelling would be for short-term stays, anywhere from one month to one year, giving the writer full access to the large adjacent library, auditorium, exhibition areas, and communal dining. 

The proposal is a lean, glassy structure that is divided into three levels. The lowest level is for entry, food preparation and dining, and for entertaining guests. The center of the building is an open, thoughtful space, bordered by stairs that access the sleeping area on the next level, and ascend to the uppermost level where the writer's loft is located, affording prominent, elevated views of the countryside. Internally, the residence is lined with bleached birch wood on the walls and ceilings, and black-stained oak for the floors and stairs. To respond to the existing buildings use of white concrete, we propose wrapping the building in a satin-etched, translucent glass and satin-finished, stainless steel to softly collect and disperse the available daylight.

 

Client: Fondation Jan Michalski pour l’Ecriture et la Litterature

Status: Invited Competition complete 2013

Project Team: Dani Hill, Connor Bingham